Hvem er vi

I 2003 startede en gruppe personer i Brædstrup Brædstrup Humanitær Forening. Foreningens formål skulle være at yde støtte til mennesker, der havde behov for en eller anden form for hjælp.

Foreningens formål er at:

Yde humanitær hjælp eller støtte humanitære tiltag.
Yde social hjælp eller støtte sociale tiltag.
Yde kulturel hjælp eller støtte kulturelle tiltag.

For at kunne opfylde formålsparagraffen, skulle der findes en måde at skaffe midler, så der blev noget at dele ud af. Derfor startede man en genbrugsbutik. Butikken blev startet i sommeren 2003 i lejede lokaler, som snart skulle vise sig at være for små.

I 2005 købte foreningen nogle større lokaler og har siden udvidet, så man nu står med en af Danmarks største genbrugsbutikker. Både butikken, indsamling og øvrige funktioner i foreningen varetages af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Foreningen bruger sit overskud til opgaver både i ind- og udland.

Lokalt har spejderne modtaget tilskud til forskellige projekter, ligesom ældre området bliver tilgodeset bl.a. deles der hvert år til jul blomster ud til de ældre på de lokale plejecentre.

I udlandet er der givet støtte til Sri Lanka til nogle af ofrene for tsunamien i 2005. Derudover har foreningen nogle større projekter i Østeuropa.

image001