Cambodja

I 2005 havde vi et projekt i Sri Lanka, hvor vi samarbejdede med Jannick Christensen.

Jannick er siden flyttet til Cambodja og har så henvendt sig til os igen, for at få støtte til et nyt projekt.

Her er et uddrag af Jannicks brev:

Det er snart længe siden I hjalp til med projektet i Lunawa Camp. Jeg har snart boet her i Cambodia i 2 år. Mine første tanker da vi flyttede hertil, var at jeg ville fortsætte med noget velgørende arbejde her, ligesom i Sri Lanka. Efter det første stykke tid her havde jeg dog svært ved at se hvem jeg skulle tilknytte mig.
Jeg kan bedre lide de lidt mindre organisationer, der virkelig prøver at udrette, hvad der er dem muligt for så få penge som muligt.
Først nu er jeg kommet i kontakt med en gruppe herboende udlændinge der gør noget for nogen der virkelig har behov. Manden der har startet projektet hedder David Fletcher og er ejer af en bar inde i Phnom Penh. 2-3 gange om ugen tager vi på lossepladsen for at uddele mad til de stakler der roder i skrald efter den mindste værdi. Det er mænd, kvinder og børn der får mad. Vi er en fast gruppe der tager derud, men ofte er der turister/gæster fra baren, der deltager og betaler maden vi uddeler. Der bliver brugt omkring 130$ pr gang og al maden bliver købt undervejs derud, så alle kan se nøjagtig hvad deres penge går til. Vi har også 2 mand med til at forbinde diverse sår og skrammer. Hvis vi møder folk derude der kræver lægehjælp har han aftalt med den amerikanske ambassade at de betaler for lægehjælp.
Efter turen på lossepladsen kører vi til et børnehjem vi også støtter. Igen bliver der uddelt mad og de får også en sæk ris så der er mad til et par dage.
Selve hjemmet er ret miserabelt og flere rum mangler tag bl.a. Deres lille skoleværelse mangler også meget…
De 2 projekter hører ind under en officiel cambodjansk velgørenhed (Cambodia Charity Development Foundation, www.ccdfkh.org), som en underafdeling, hvilket gør mange forhold herude lettere. Cambodia er
ekstremt korrupt så man skal helst være allieret med en lokal gruppe for at kunne operere.
Kig på billederne engang og lad mig høre om I kunne tænke jer at deltage under en eller anden form. Selvfølgelig skal jeg nok lave et separat projekt hvortil jeres støtte ville gå til.

Med venlig hilsen, Jannick

 

15-11-2008 skrev Jannick:

Jeg er utrolig glad for at I valgte at støtte dette projekt.
Menneskene derude lever i den dybeste armod og uden hjælp, bortset fra
nogle grupper som os (jeg ved faktisk ikke om der er andre end os?).
Vores støtte er meget simpel, da vi uddeler mad til tomme maver, først
og fremmest. Vi giver dem brød, æbler, appelsiner og bananer, så de
både får noget der fylder, men også et skud vitaminer. Jeg har
foreslået at vi også giver dem et æg for at give dem protein og A-
vitamin, det vil der nu blive plads til. Mange render barfodede rundt
i møjet og der er glasskår og rustent metal allevegne, de skærer
fødderne på, så når der er midler til det køber vi også gummistøvler
til dem. Hospitalerne her har heller ingen forbrændingsanstalt så
deres skrald, der er meget giftigt, bliver også smidt her….

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
cambodja21
cambodja22
cambodja23
cambodja24
cambodja25
img_1416
img_1418
img_1419
l1050469
l1050479
l1050481
l1050482
l1050483
l1050504
l1050520
l1050522
l1050553

7-2-2009 skrev Jannick:

Vi er også begyndt at bevæge os ud på landet til små fattige landsbyer der også trænger til hjælp.
Landsbyerne bliver lidt mere omgribende, da vi skal tænke på “sustainability” og hygiejne, vand og sådant.
Måden vi opererer på er at vi tager turister med, der får lov til at betale for maden til de pågældende steder, men da det ikke altid er nok, kan vi bruge noget af jeres donation til gummistøvler og tøj f.eks. På landet har vi uddelt ris, 35 familier x 10 kg = 175$, så det hele løber op..

Så er der igen nyt fra Jannick i Cambodja. Dette er en mail vi fik 8-4-2009:
Hej,
Lidt nye billeder fra de sidste ture på lossepladsen, hvor de stadig kæmper for at tjene en lille skilling hver eneste dag. Det er stadig tørt, men snart sætter regnen ind igen og det hele er en pløre…
Vi medbringer mad til 300 mennesker og de er glade når de ser os. Vi har også en lille station til førstehjælp, hvor de skårne fødder bliver ordnet og ofte medbringer vi også tøj og sko.
Udover vores ture herud har vi også fundet værdigt trængende ude på landet, der også mangler mad og bor under kummerlige vilkår.
I tirsdags besøgte vi et bhuddistisk tempel tæt ved mit hus, hvor der under pagodens tag bor mange unge studerende fra provinserne, der skal til Phnom Penh for at studere. De kan bo under templet gratis, men bliver ellers ikke hjulpet af dem. Jeg talte med munkene og forklarede at vi ikke ville støtte templet direkte, men gerne de unge der kommer ind for at studere. Så det tager vi snart fat på. Der er kun en vej for at få Cambodia frem og det er uddannelse!

Brædstrup Humanitær Forening har også ydet donationer i enkeltstående tilfælde, hvor vi er blevet ansøgt om hjælp. Det vil stadig forekomme, hvor vi mener, der kunne være et behov.